Tafellinnen wassen voor Restaurant Rauw in Amersfoort

Puur en eerlijk. Dát is restaurant Rauw in Amersfoort. Met een robuuste, industriële uitstraling, maar wel met een linnen-gedekte tafel. “Wij houden van écht. En daar hoort dus ook echt linnen bij”, aldus eigenaar Maarten van der Heide.

Rauw bestaat pas sinds november 2014, maar is nu al een begrip. Dat heeft alles te maken met het concept. Rauw is te vinden buiten het centrum van Amersfoort op industrieterrein Isselt. In een industriële setting en met een slagerij in huis. Een restaurant, maar dan anders.

Bij Rauw kun je lunchen en dineren. Vanwege de ligging buiten de stad komen er veel zakenmensen. Maarten: “We maken het gewone graag bijzonder, zonder toevoeging en met aandacht voor pure, diepe smaken. Onze huzarensalade bijvoorbeeld heeft knapperige groenten, rundertong uit eigen slagerij en huisgemaakte mayonaise. Zo maken we alle gerechten heel minutieus: eerlijk en puur. Het vlees snijden we vers en bereiden we op ambachtelijke wijze. Als anderen een vergelijkbaar gerecht op de kaart zetten, halen wij het er weer af: het gewone bijzonder.”

Écht linnen

Het gewone bijzonder. Daarom ook echt tafellinnen: linnen lakens en servetten. Maarten: “Waar kom je dat nog tegen, écht linnen. Ja, in traditionele chique restaurants, maar niet restaurants zoals de onze. Terwijl het juist dan spannend wordt, helemaal in combinatie met een industriële omgeving. Als je bij ons binnenkomt, valt het linnen als eerste op. En dat is precies de bedoeling.”

Geen zorgen

Een bevriende horecaondernemer wees hem op haan Textieldiensten. “Het werd wit linnen, maar wel in een afwijkende maat en robuust geweven. Want het moest natuurlijk wel ánders.” Haan verzorgt ook het wassen van de lakens, servetten en koksbuizen. “We hebben 400 servetten in de roulatie. Dat is vrijwel altijd genoeg. En komen we vanwege drukte iets tekort? Dan stuur ik Wouter een appje en wordt het direct geregeld. Dat vind ik belangrijk. Ik zeg altijd tegen Wouter: “Je hoeft niet langs te komen om te vragen hoe het gaat. Als je maar direct in actie komt als dat nodig is. En dat doet hij. Als Wouter iets gaat regelen, zegt hij altijd: ‘Jij hoeft je daar geen zorgen over te maken.’ En dat is precies wat ik graag hoor.”
 

Restaurant Rauw

Als Wouter iets gaat regelen, zegt hij altijd: ‘Jij hoeft je daar geen zorgen over te maken.’ En dat is precies wat ik graag hoor.

© Haan Textieldiensten B.V. 2016 Alle rechten voorbehouden. Ontwerp en realisatie: Perron18 reclame en communicatie Algemene voorwaarden