Tafellinnen bij Restaurant De Mandemaaker Bunschoten

Restaurant De Mandemaaker in Bunschoten zweert bij linnen op de tafels. Een mooi kleed en een bijpassend servet. “Het draait om sfeer, beleving en kwaliteit”, motiveert patron Bert van Eijden.

In 2016 vierde restaurant De Mandemaaker het 50-jarig jubileum. Een mooie mijlpaal voor het restaurant, dat fraai uitkijkt op de historische haven van Spakenburg. De Mandemaaker biedt lunches en diners. Natuurlijk vis. Zeebaars, heilbot en tong. Kreeft oesters en paling. En vlees. Gestoofd kalf, gesplitste sukade, hert. Liever vegetarisch? Kan ook. En dan die lunches! Van verse pasta en carpaccio tot visserslunch en Spakenburgse lunch. De kwaliteit van het eten en de bijzonder ambiance blijven niet onopgemerkt; het restaurant staat inmiddels vermeld in drie gidsen: de Michelin, Lekker, Gault & Millau.

Rechtstreeks contact

Haan Textieldiensten verzorgt voor De Mandemaaker het reinigen van tafellinnen, bedlinnen en badlinnen. Al met al flink wat linnen, want alleen al het restaurant telt 20 tafels, een achterzaal voor 140 man en een kookstudio voor 40 man. En dan is er nog het bed- en badlinnen van hotel de Mandemaaker, het zusje van. “De samenwerking met Haan scheelt ons nogal wat geld vergeleken met de vorige leverancier”, vertelt Bert. “Maar het draait ook om kwaliteit. Daarvoor is het prettig dat ik rechtstreeks contact heb met Wouter, de man die me ook de rekening stuurt. Dat voorkomt ruis in de communicatie.”

Specifieke wensen

Twee keer per week komt Haan langs om de vuile was op te halen en het schone linnengoed af te leveren. We moesten even aan elkaar wennen, want wij hebben specifieke wensen voor het vouwen van de tafelkleden. Dat gebeurt nu op zo’n manier dat we direct kunnen zien om wat voor lakens het gaat: vierkante of langwerpige. We hoeven dus niet te wapperen met allerlei lakens. Belangrijk, want hoe beter we het achter de schermen organiseren, hoe meer tijd we hebben voor de gast.”

Betere akoestiek

Linnengoed verzorgd en sfeervol. Bert: “Thuis leg ik ook een kleed op tafel. Beetje raar als ik dat voor mijn gasten niet doe. Ik ben er niet van gecharmeerd om van hout te moeten eten. Als ik met mijn gezin ergens ga eten, ga ik niet naar binnen bij een restaurant waar geen linnen op tafels ligt. Mijn dochter maakt er dan zelf een opmerking over. “Geen linnen, daar gaan we niet eten.” Tot slot noemt Bert nóg een voordeel van linnengoed: “Het draagt bij aan een beter akoestiek.”

Restaurant De Mandemaaker

De samenwerking met Haan scheelt ons nogal wat geld vergeleken met de vorige leverancier

© Haan Textieldiensten B.V. 2016 Alle rechten voorbehouden. Ontwerp en realisatie: Perron18 reclame en communicatie Algemene voorwaarden